Terug
29 mei 2024

Power BI dashboarding & jouw ERP systeem 

Ervaar de krachtige samenwerking tussen jouw ERP-systeem en Power BI

William Tanis
Lead Data / Data Architect

Uitdagingen rondom inzicht in omzet en winst, budgetten en kosten, voorraden, prijzen en marges, retouren en meer. Komt het jou bekend voor? Om deze uitdagingen om te zetten in groeikansen is het in e-commerce een must om datagedreven te werken. Wat gebeurt er als we jouw ERP oplossing combineren met e-commerce- en marketingdata uit allerlei verschillende bronnen? Dan maken de resultaten écht impact! 

Van datachaos naar een solide data platform 

Herken je het volgende? Een wirwar van systemen, oplopende licentiekosten. Weinig opties voor data-uitwisseling tussen verschillende systemen. Rapportages die steeds een andere samenstelling hebben. Veel handmatig werk om data samen te voegen en te exporteren. De oplossing? Een goed ingericht data platform. Eén centraal, betrouwbaar datawarehouse waarin jouw data wordt verzameld, gestructureerd en gecombineerd. En moeiteloos integreert met jouw ERP-systeem en al je andere bedrijfssystemen en databronnen.

Ook datagedreven beslissingen maken? 

Neem contact op met William, Lead Data / Data Architect
Contact met WilliamJa, ik wil contact

Samenwerken aan jouw data-inzichten 

Met dit centrale datawarehouse wordt jouw data vertaald naar waardevolle inzichten via Power BI dashboards en rapportages. De afgelopen jaren hebben we een sterke basis ontwikkeld die dient als vertrekpunt voor jouw datavragen en -uitdagingen. Vervolgens gaan we samen aan de slag om jouw specifieke datavraagstukken te beantwoorden en blijvende oplossingen te realiseren. 

Hoe ziet de implementatie eruit? 

Het is mogelijk om binnen een aantal weken een eerste opzet te realiseren. De eerste inzichten zijn dan te gebruiken. In verschillende iteraties worden daarop de gewenste rapportages opgeleverd. Binnen de implementatie worden een drietal stappen doorlopen:

  1. Inrichten van het data platform  
    Dit houdt in dat verschillende databronnen worden gekoppeld met elkaar. Naast de integratie met je ERP en e-commerce platform, koppelen we ook boekhoudsoftware, marketing tooling, online marketplaces, marketingdata en externe gegevens zoals marktcijfers en weersvoorspellingen. 
  2. Maken van actiegerichte rapportages en dashboards met Power BI 
    We leveren een basisset van rapporten en dashboards. Deze zijn gebaseerd op best practices en eerdere rapportages van vergelijkbare retailers. Van financiële rapporten, logistieke inzichten tot klantretentie analyses. Deze basisset kan worden uitgebreid op basis van de wensen en behoeften van jouw organisatie.  
  3. Training en ondersteuning 
    Onze dataspecialisten zorgen voor training, ondersteuning, upgrades en toekomstige verbeteringen van het dataplatform. Het is belangrijk dat jouw team alles uit het platform haalt wat erin zit. Daarom blijven we betrokken en ontwikkelen samen verder, gebaseerd op een plan om aan jouw toekomstige behoeften te voldoen.

Wat is het eindresultaat? 

Door de combinatie met jouw data en ons dataplatform ben je als retailer klaar voor de toekomst. Een solide dataplatform, de juiste techniek en tools, correcte data én de nodige ervaring en kennis. Zo ga je datagedreven te werk, essentieel voor de toekomst van jouw organisatie. Is dit ook de oplossing die jij zoekt? Vervolgens gaan we samen verder aan de slag om jouw datavraagstukken te beantwoorden.

Ervaring met verschillende ERP systemen

We hebben ervaring met koppelen van verschillende ERP oplossingen in de retailbranche zoals ACA, SRS en Itsperfect, iONE ERP, Microsoft Dynamics 365 en Business Central. De koppelingen  van deze ERP-systemen met ons datawarehouse hebben we al bij meerdere klanten geïmplementeerd. Met betrouwbare technologieën zoals Azure en Microsoft PowerBI en onze 15. Klanten als Bomont, Bronx Shoes, Dstrezzed, Eijerkamp, O’Neill en Roobol ervaren de resultaten hier al van.