Terug
8 april 2024

FACTICX merchandiser

Het beste overzicht van jouw producten met de FACTICX merchandiser

William Tanis
Lead Data / Data Architect

Eén van de grootste dilemma's van een e-commercemanager: Welke producten maak je zichtbaar in de eerste view van je product overzichtspagina's? Of het nu om de pagina met categorieoverzichten, landingspagina van campagnes of zoekresultatenpagina gaat; je hebt een aanbod van honderden artikelen, terwijl er in je eerste view maar ruimte is voor 9 tot 12 items. Welke producten kies je om hier te laten zien? FACTICX heeft hiervoor dé oplossing ontwikkeld: de FACTICX Merchandiser, inmiddels live bij veel van onze klanten. 

Welke producten ‘boost’ of ‘bury’ jij?  

Je e-commerceplatform heeft standaard mogelijkheden om de volgorde en sortering van producten te bepalen. Je kent ze wel: de filters op categorie, kleur, maat, seizoen, uitvoering en de sortering van hoog naar laag, op alfabet, prijs of aanbevolen. Ben jij al verder gevorderd in je proces van conversieoptimalisatie of klantretentie? Dan zijn deze filters en sorteringen niet voldoende. Jij wilt meer grip op welke producten bovendrijven of welke je juist zo ver mogelijk naar beneden wegduwt. Oftwel: ‘boost or bury’?  

Een stap op basis van jouw data 

Wij zetten ons beste beentje voor om aan jouw doelgroep het beste en meest relevante productoverzicht te tonen. Vanuit onze datagedreven aanpak voegen we criteria toe aan de standaard index, zoals: 

  • Productmarge 
  • Sale+ of Sale- 
  • Aantal productweergaven 
  • Seizoensinvloeden 
  • Voorraadstatussen per maat 
  • Retourpercentage op artikelen 

Met de FACTICX Merchandiser kunnen we zelfs rekening houden met externe factoren zoals weersvoorspellingen of bezoekersgedrag.  

Hoe werkt de FACTICX Merchandiser? 

De basis van de FACTICX Merchandiser is het FACTICX Data Platform. Daar wordt alle informatie verzameld van je webshop, productinformatiebeheer, analyses en meer. Met slimme algoritmes worden verbeteringen aangebracht en wordt alles ingedeeld in een classificering. Op het FACTICX Data Platform heb je een overzichtelijk dashboard waar je zelf kunt kiezen wat je belangrijk vindt. De Merchandiser maakt een ranglijst op basis van jouw keuzes en voorkeuren. Deze lijst gaat terug je webshop in als een geoptimaliseerde feed van je producten. 

Wat levert de FACTICX Merchandiser op? 

Grip op je productoverzichtspagina's. Grip op je data. Grip op je ‘boost or bury’ strategie. En dat alles zonder performanceverlies of veel handmatig werk. Wil jij ook volledige grip op je productoverzichtspagina's? Wij kunnen de FACTICX Merchandiser vlot voor jou implementeren en begeleiden jou bij het intregelen en optimaliseren.