Terug
Betrouwbare data Waardevolle inzichten 15+ jaar e-commerce ervaring

Welke producten zijn winstgevend? Wat voor producten toon je deze week op je landingspagina? Hoe verlaag je het retourpercentage? Welke maten koop je in? Op welk moment en met welke producten start je de sale? De antwoorden zijn binnen handbereik met de juiste data-inzichten en verbanden. Business Intelligence is jouw kans om beslissingen niet op onderbuikgevoel te maken, maar op basis van betrouwbare data.  

Wat is jouw e-commercevraagstuk?  

Met de juiste inzet van BI leg je verbanden en doe je voorspellingen. Zo weet je precies welke acties je moet ondernemen om van jouw e-commerce een succes te maken. Je hebt inzicht in correlaties tussen het retourpercentage en de (achteraf) betaalmethode. Of het postcodegebied en het onlinegedrag. Welke klantgroepen blijven achter? Welke producten leveren verlies op? Om tot deze inzichten te komen, formuleren we samen KPI's en richten we jouw BI omgeving in.

Hoe zet jij BI in voor jouw e-commerce? 

Wordt het een traditionele BI-oplossing, of een meer commercieel gerichte oplossing? Er zijn mogelijkheden genoeg en wij helpen jou. Want we kennen jouw IT-landschap, de tooling en we weten alles af van e-commercedata. Met 15 jaar ervaring is het voor ons geen probleem om de juiste data te verzamelen en deze om te zetten in waardevolle inzichten voor jouw e-commerce activiteiten. 

Welke voordelen kun je verwachten? 

We gaan aan de slag en zorgen dat jij snel resultaat hebt. Want met een aantal goede dashboards profiteer je van veel voordelen. Verkoopvoorspellingen dragen bij aan efficiënter voorraadbeheer en zorgen voor minder nee-verkoop. Ook geeft BI jou inzicht over geschikte kanalen en doelgroepen waarop je kan focussen in marketingcampagnes. Je ontdekt de redenen achter jouw retouren. Je herkent trends zodat je de verkoop van bepaalde producten kunt sturen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want de lijst van voordelen is lang. BI voor jouw e-commerce activiteiten levert winst op.  

Wil jij gebruik maken van Business Intelligence?

Neem contact op met William, Lead Data / Data Architect
Contact met WilliamJa, ik wil contact